Πανηγυρικά ήχησαν οι καμπάνες της Μάνης, το Μ. Σάββατο βράδυ, στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.
Η λευκές αναμμένες λαμπάδες των πιστών έδειξαν πως αυτή την μέρα όλες οι καρδιές των ανθρώπων νιώθουν μια ζεστασιά, μια φλόγα, μια θέρμη, μια γαλήνη στο υμνολογικό άκουσμα " Δεύτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός". Όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και οι άπιστοι νιώθουν περίεργη χαρά αυτή τη μέρα που "Ηγέρθη ο Κύριος".
Αυτό το Άγιο Φως της πίστης μας, κατέφθασε στο Ναό μας εγκαίρως, όπως κάθε χρόνο, με την βοήθεια ενορίτη της όμορης ενορίας της Καρωτής, του κ. Πασχάλη Ευσταθιάδη.
Προ της τελετής της Αναστάσεως διαβάστηκε στο εκκλησίασμα η ποιμαντορική εγκύκλιος επί τη Λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου μας, που μεταξύ άλλων έλεγε: "Ἀπὸ τὴ στιγμὴ ὅμως ποὺ ὁ Ἥλιος τῆς Δικαιοσύνης, ὁ Χριστός, μὲ τόν δικό Του θάνατο ἀποκαθιστᾶ τὶς σωστὲς σχέσεις ἀνάμεσα στὸν ἄνθρωπο καὶ στὸν Θεό, ὁ τάφος χάνει τὴ φρίκη του καὶ γίνεται ἡ ἀνατολὴ τῆς μυστικῆς καὶ ἀνέσπερης ἡμέρας. Γι’ αὐτὸ εἶναι «ὡραῖος» ὁ ἐκ τοῦ τάφου προερχόμενος Χριστός. Ὕστερα ἀπὸ τὸν θάνατο τοῦ Χριστοῦ, ὁ τάφος δὲν εἶναι γιὰ τὸν ἄνθρωπο τόπος ὀλέθρου, ἀλλὰ τρόπος μεταμορφώσεως."
Ικανό εκκλησίασμα παρέμεινε στο Ναό για να παρακολουθήσει έως τέλους την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και να μεταλάβει του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο εφημέριος του Ναού Αρχιμ. Μύρων Δεληγιαννίδης, τόνισε στην σύντομη ομιλία του:
" Ο Χριστός Ανέστη στην καρδιά του εκατόνταρχου, ο Χριστός Ανέστη στην καρδιά του Πέτρου που τον αρνήθηκε, στις μυροφόρες που ήλπιζαν, στην ύπαρξη του Θωμά που αμφέβαλλε αλλά και λαχταρούσε να Τον δει. Ο Χριστός Ανέστη για τον κάθε άνθρωπο που θέλει ο Χριστός να βρίσκεται στην ζωή του, στις χαρές και στις λύπες, στις επιτυχίες και στις αποτυχίες, στην νηνεμία και στις τρικυμίες της καθημερινότητας, στην υγεία και στις αρρώστιες. Χαρείτε ο Χριστός νίκησε τον θάνατο και μας χάρισε ξανά την ελπίδα του Παραδείσου. Αναστήθηκε ο Χριστός και πλέον όλα αποκτούν νόημα"
Το πρωί της Κυριακής στις 11:00 π.μ., τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, όπου αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο της ημέρας στα Λατινικά και στην Ποντιακή διάλεκτο.